latinica  ћирилица
23/07/2015 |  15:20 | Аутор: РТРС

У недјељу "Љето на Сани" (ВИДЕО)

У недјељу, 26. јула, у Приједору ће бити одржана манифестација "Љето на Сани".
Сана - Фото: РТРС
СанаФото: РТРС

Дуж ријеке Сане, на њеним обалама,, мноштво је купача који долазе од раних јутарњих часова и остају све до касне вечери. „Љето на Сани“ манифестација је која ће само још једнапут потврдити да се живот града Приједора, током љетних мјесеци, премјешта на обале ријеке. 

Обале Сане, у врелим љетним данима, препуне су купача. На градским плажама једва да се нађе мјесто, а купачи су свих генерација, од намлађих до најстаријих.

Сана је инспирација умјетницима и радост у топлим љетним данима, а „Љето на Сани“ само ће потврдити значај који ова ријека има у животима свих Приједорчана.

- Пет минута треба до Сане. Чиста је, прелијепа је. Ја сам одрастао на Сани. Али то је сад нека мода, поред Сане ићи у каду. То је невјероватно, рекао је Тихо Илијашевић, умјетник.

Манифестација „Љето на Сани“ на својеврсан начин представиће културни живот Града Приједора током овог љета.

- Тако да ћемо представити јавне институције културе, позориште, галерију, библиотеку; представићемо и наше манифестације, као што су књижевни сусрети на Козари, фестивал хорова, а представићемо и културно-умјетничка друштва, истакао је Зоран Станић, самостални стручни сарадник за културу и науку Града Приједора.

Манифестација „Љето на Сани“ почиње у недјељу, у 16 часова, а богат културно-умјетнички програм, најбоља је позивница за све који недјељно послијеподне желе провести крај ријеке.

Од 16 до 18 часова, манифестацију са обале Сане моћи ћете пратити на нашем програму.