latinica  ћирилица
23/07/2015 |  15:48 | Аутор: ТАНЈУГ

Турски новинар отпуштен због "твита" против Ердогана

Турски новинар Кадри Гурсел добио је данас отказ јер је поруком на свом Твитер налогу алудирао да је предсједник те земље Раџеп Тајип Ердоган одговоран за бомбашки напад у Суручу, у којем су убијене 32 особе, а повријеђено око 100.
Твитер (илустрација) -
Твитер (илустрација)

Гурсел је јуче на тој друштвеној мрежи написао да је "срамотно" што свјетски лидери упућују саучешће "главном узроку за тероризам Исламске државе", преноси АП.

Турске власти су за бомбашки напад у Суручу оптужиле Исламску државу, која се бори против курдских снага на другој страни границе са Сиријом.

Експлозија у граду Суруч, насељеном претежно Курдима подстакла је спекулације о блиским везама турске владе и џихадиста, писао је јуче турски лист "Заман".

Осим тога, неки медији, позивајући се на свједочење једне медицинске сестре, навели су да кћерка предсједника Ердогана води "тајну" болницу на југу за рањене припаднике Исламске државе који се боре против владе сиријског предсједника Башара ал-Асада.

У међувремену, премијер Ахмет Давутоглу је одбацио оптужбе да је влада у прошлости прећутно подржавала џихадисте и нехотице допринијела бомбашком нападу у Суручу.