latinica  ћирилица
23/07/2015 |  16:42 | Аутор: СРНА

Бањалука: Без договора о изгледу новог грба града

Одборници Скупштине града Бањалука на данашњој сједници нису усвојили приједлог одлуке о измјенама Статута града, у оквиру које је разматран и приједлог изгледа новог грба града.
Градска управа Бања Лука - Фото: РТРС
Градска управа Бања ЛукаФото: РТРС

Замјеник градоначелника Јасна Бркић рекла је да је питање изгледа грба града изузетно значајно, што је потврдио и исход гласања, додајући да је неопходно дефинисати који су то симболи прихватљиви за све грађане, а тек онда за струку и политику.

"С обзиром на то да избор грба града има више аспеката, током данашње расправе било је приједлога да се спроведе широка јавна расправа да би био олакшан избор правог грба, у коме ће се сви грађани препознати", рекла је Бркићева.

Она је навела да је било приједлога да се именује нова комисија у којој би били и предсједници клубова одборника Скупштине града, или бар дио скупштинског радног тијела.

Са дневног реда данашње сједнице Скупштине града Бањалука повучен је приједлог одлуке о ископавању комуникацијских каблова, након што је Клуб посланика СНСД-а уложио два амандмана.

СНСД тражи да се извођач радова изабере путем лицитације, а не директним уговорима, као и да цијена лицитације јавних површина на којима ће бити вршени радови буде иста за све градске зоне.

Начелник Одјељења за стамбене и комуналне послове и послове саобраћаја града Бањалука Зоран Новаковић рекао је да је приједлог одлуке о ископавању комуникацијских каблова сачињен након низа састанака са представницима "Телекома" и малих оператера, као и са Комисијом за кабловску регулацију.