latinica  ћирилица
23/07/2015 |  17:15 | Аутор: СРНА

Бркић: Предузете све мјере за снабдијевање грађана водом

Замјеник градоначелника Бањалуке Јасна Бркић изјавила је данас да надлежни органи предузимају све да би биле допремљене потребне количине воде градским насељима која немају уредно снабдијавање водом.
 - Фото: ФОНЕТ
Фото: ФОНЕТ

Бркићева је навела да су у ту сврху ангажоване цистерне водовода и градске професионалне ватрогасне територијалне бригаде, али и добављачи воде.

"Разумијемо проблем ових грађана. Трудимо се да искористимо све ресурсе које имамо да би људи имали воду у овим врелим данима", рекла је Бркићева новинарима у Бањалуци.

Она је додала да се ових дана усаглашава дефинитивно рјешавање проблема водоснабдијевања.

"Током недавног састанка са предсједником Владе Републике Српске Жељком Цвијановић и једним бројем министара договорено је да ће се ићи даље у рјешавање ових проблема и обезбјеђење недостајућих средстава да започети пројекти буду довршени", истакла је Бркићева.

Предсједник Мјесне заједнице Чесма Миладин Маличевић рекао је Срни да у овом насељу око 300 домаћинстава нема градску воду из водовода, те да се са овим проблемом боре тако што скупљају кишницу или довозе воду у сопствене бунаре.

"Када је висока температура и нема кише, као што је ових дана, грађанима једино преостаје да купују цистерне са водом. Цијена 8.000 литара воде је 170 КМ", навео је Маличевић.

Он је истакао да од прије неколико дана, уз субвенцију града, посредством Цивилне заштите, грађани који не користе воду из водовода плаћају цистерну воде око 30 КМ, а остало је субвенција града.

У договору са Градском управом и Цивилном заштитом, нагласио је Маличевић, породице погинулих бораца, ратни војни инвалиди и социјално угрожени ослобођени су удјела у плаћању.