latinica  ћирилица
23/07/2015 |  18:04 | Аутор: СРНА

Берлускони: Бићу министар мом пријатељу Путину

Предсједник Русије Владимир Путин наводно је понудио мјесто у министарству економије бившем премијеру Италије Силвију Берлусконију.
Путин и Берлускони (photo: © Sputnik/ Aleksey Nikolskyi) -
Путин и Берлускони (photo: © Sputnik/ Aleksey Nikolskyi)

Италијанска “Ла Стампа“ пише да је медијски магнат и некадашњи предсједник фудбалског клуба Милан, на питање о својој будућности рекао да ће “постати министар свом пријатељу Путину“.

“Размислите о томе, ја сам у Италији маргинализован, док ми Путин каже да је спреман да ми понуди руско држављанство и да ми омогући да водим Министарство економије“, рекао је Берлускони.

Ипак, многи италијански аналитичари су скептични поводом овакве изјаве контроверзног политичара, а један од њих је цијелу причу назвао “петоминутном глупошћу“.

Руска “Газета“ пише да постоји добар разлог за невјерицу јер не постоји место министра економије у кабинету премијера Дмитрија Медведева.

Берлусконијева изјава стиже мјесец дана након што је руски предсједник боравио у Италији, у његовој викендици.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков је упитан да прокоментарише овакве наводе Берлусконија кроз смијех рекао да између Путина и Берлусконија постоји дугогодишње пријатељство.

“Они се редовно чују, уколико је Путин то заиста рекао, то је било у метафори и значило је пријатељску подршку. То не треба да буде посматрано као званична понуда“, рекао је Песков.