latinica  ћирилица
23/07/2015 |  18:42 | Аутор: Агенције

Енрике: Педро може у Јунајтед за 31 милион евра

Тренер Барселоне Луис Енрике рекао је да неће моћи да задржи фудбалера Педра Родриеyа, ако Манчестер јунајтед плати обештећење у висини од 31 милиона евра.
Педро Родригез (ФОТО: sempreinter.com) -
Педро Родригез (ФОТО: sempreinter.com)

"Ако жели да оде, клуб ће морати да активира клаузулу његовог уговора о обештећењу (31 милион евра). Разговарао сам са Педром о томе, рекао му шта мислим, али не желим да откријем наш разговор", рекао је Енрике, а пренели су британски медији.

Педро нема сигурно мјесто у првом тиму Барселоне, пошто добро играју Лионел Меси, Луис Суарез и Нејмар, и имају предност код тренера. Британски медији спекулисали су да тренер Јунајтеда Луј ван Гал жели да доведе Педра, који би у нападу играо са Вејном Рунијем.

Педро је прошао омладинску школу Барселоне, а за први тим дебитовао је 2008. године и за то вријеме освојио је 19 трофеја. Он је прошле сезоне почео само 14 утакмица.

Педро је недавно рекао да воли да игра у Енглеској, пошто су стадиони увијек пуни и због добре атмосфере.

"Играо сам против Арсенала и Челсија, као и у Шкотској против Селтика. То су једне од најбољих утакмица. Такође, волим да играм и на Олд Трафорду", рекао је Педро.

Фудбалер Барселоне Серхио Бускетс рекао је да се Педро двоуми око останка пошто је тек чеврти избор тренера Енрикеа.

"Надам се да ће остати. То бих волио, али он ће одлучити. Разговарали смо, али нећу открити шта ми је рекао. Схватам његово двоумљење, пошто жели редовно да игра", рекао је Бускетс.