latinica  ћирилица
24/07/2015 |  07:03 | Аутор: Агенције

Загорчић: Можемо са Сампроријом; Милојевић: Залужили смо више

Фудбалери Војводине савладали су летонски Спартакс и изборили треће коло квалификација за Лигу европе у којем из очекује Сампдорија.
Златомир Загрочић - Фото: TANJUG, REUTERS, AFP, BETA
Златомир ЗагрочићФото: TANJUG, REUTERS, AFP, BETA

Шеф стручног штаба Војводине Златомир Загорчић вјерује да његов тим има шта да покаже и против фаворизоване Сампдорије.

"Даћемо све од себе. Сампдорија је екипа која је заиста за поштовање и изразити фаворит. Нећемо се предати, урадићемо све што је у нашој моћи да је елиминишемо, а мислим да можемо много", рекао је Загорчић новинарима посијле утакмице у Јелгави.

Војводина се пласирала у треће коло квалификација за Лигу Европа, пошто је укупним резултатом 4:1 елиминисала летонски Спартакс.

У првом сусрету било је 3:0, а данас у реваншу 1:1. Он је казао да побједа у реваншу није прослављена, јер је његова екипа била погнуте главе због олако примљеног поготка.

"То нам није требало, али дешава се... Генерално смо задовољни проласком, што нам је и био главни циљ. Такође, контролисали смо утакмицу, били много моћнији тим, али смо и промашили много прилика. Примили смо гол из те једне грешке коју смо направили током утакмице, што нас је мало уздрмало", казао је Загорчић.

Према његовим ријечима, сви који су наступили против летонског тима искористили су пружену шансу.

"Ми смо колектив од 25 играча и сви ће добити шансу. Наступаћемо у зависности од тактике, у зависности од онога што желимо да играмо. Имамо избор играча и у овом ритму морамо да правимо неке ротације", казао је тренер новосадске екипе.

Војводина ће у првом дуелу са Сампдоријом играти као гост у Торину, пошто стадион у Ђенови не испуњава услове УЕФА.

Тренер Чукаричког Владан Милојевић рекао је да је разочаран поразом од Габале и истакао да је његов тим заслужио више у другом колу квалификација за Лигу Европе.

"Била је ово отворена утакмица, а ја сам и рекао да ће за пролаз одлучивати 180 минута игре. Жељели смо да постигнемо гол који би утакмици дао потпуно другачији ток, међутим, остварило се оно чега смо се прибојавали, голове смо примили ми. Ипак, када се сагледа све што се дешавало у двије утакмице, сматрам да смо заслужили више од једног постигнутог гола".

Владан Милојевић (ФОТО: Novosti.rs)

Српски тим изгубио је у реваншу резултатом 2:0, па је елиминисан пошто је први меч у Београду добио 1:0.

Он је оцијенио да је Габала тријумфовала захваљујући индивидуалном квалитету својих играча, а да Чукарички није искористио указане шансе.

"Када не искористите толико шанси на европској утакмици, онда су овакве ствари неминовност. Рекао сам играчима да сам поносан како смо се борили, срећа нам је мало окренула леђа. Честитам Габали, нама једноставно данас није био дан",рекао је Милојевић.

Противник Габале у 3. колу квалификација биће кипарски представник Аполон из Лимасола.