latinica  ћирилица
24/07/2015 |  07:06 | Аутор: Агенције

Розберг: Могу до пол-позиције на било којој стази

Возач Мерцедеса Нико Розберг изјавио је да жели добар резултат на предстојећој трци Формуле 1 за Велику награду Мађарске.
Нико Розберг (ФОТО: www.sportal.co.nz) -
Нико Розберг (ФОТО: www.sportal.co.nz)

Он жели да смањи заостатак за водећим у генералном пласману, клупским колегом Луисом Хамилтоном.

Послије девет трка у шампионату Розберг је други са 17 бодова заостатка за Хамилтоном.

"Приближио сам се у посљедњих неколико трка, а 'Силверстон' је био корак назад. Али, 17 бодова није велика предност. Важно је приближити се и преокренути ситуацију", рекао је Розберг.

Розберг је у трку прије три недјеље у Великој Британији, ушао са три побејде у посљедње четири трке, али је Хамилтон побиједио на домаћем терену у Силверстону и задржао предност. Хамилтон је четири пута побјеђивао на 'Хунгарорингу', док Розберг није никада успио да се попне на подијум у Мађарској. Прошле године је заузео четврто мјесто, упркос томе што је кренуо са пол-позиције.

"У посљедње двије године показао сам да, ако имам добар викенд, на свакој стази могу да освојим пол-позицију и побиједим. Није важно која стаза је у питању. Не размишљам о претходним победама ривала у Мађарској", рекао је њемачки возач.

Пол-позиција на 'Хунгарорингу' је важна, као и на стазама у Монаку и у Шпанији. Розберг је рекао да брине о кочницама на болиду.

"То ми се не свиђа и волио бих да је ствар са кочницама другачија. То је сложена ствар. Потребно вам је шест миесеци за нове дискове и ако су прави, онда вам треба још шест миесеци за цијели сет", рекао је Розберг.

Актуелни свјетски шампион Хамилтон другачије мисли.

"Розберг је рекао да је у прошлој трци био савршено задовољан кочницама, само да знате. Он зна да ћете да ме питате о кочницама, па ево да одговорим - немамо проблема са кочницама", рекао је Хамилтон.

Трка за Велику награду Мађарске на програму је у недјељу од 14 часова.