latinica  ћирилица
24/07/2015 |  08:24 | Аутор: СРНА

Мјестимично влажни коловози

У већем дијелу Републике Српске и Федерације БиХ коловози су претежно суви, осим на подручју Мркоњић Града гдје су саобраћајнице мјестимично влажне.
 - Фото: РТРС
Фото: РТРС

 Једном коловозном траком, уз наизмјенично пропуштање возила у времену од 7.00 до 18.00 часова саобраћај се одвија на дионици магистралног пута Челинац - Котор Варош, на подручју општине Котор Варош, због реконструкције и санације водоводне и канализационе мреже, као и на дионици магистралног пута ентитетска граница /Отока/-Нови Град 1, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

На дионици магистралног пута према граничном прелазу Рача, због реконструкције савског насипа, саобраћај се одвија наизмјенично, једном коловозном траком, свакодневно од 7.00 до 18.00 часова.

У току је санација оштећења коловоза на дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље, због чега су активне обуставе саобраћаја више пута у току дана, не дуже од 30 минута. На овој дионици на снази је забрана саобраћаја за возила чија укупна маса прелази 12 тона и возила дужа од осам метара.

Због изласка на терен грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи аутопута Бањалука-Добој, на дионицама Шешлије-Јоховац и Јоховац-Руданка измијењен је режим саобраћаја, и то тако да ће повремене петнаестоминутне обуставе саобраћаја бити активне сваки пуни час, радним данима и суботом од 7.00 до 17.00, а недјељом од 7.00 до 13.00 часова.

Због изласка на терен возила и грађевинских машина које су ангажоване на изградњи аутопута Бањалука-Добој, измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Клашнице 1-Прњавор у зони укрштања са магистралним путем Лакташи-Прњавор.

На магистралном путу Босанска Крупа - Нови Град, у мјесту Босанска Отока, биће активне обуставе саобраћаја од 19.00 до 19.30 часова због одржавања 14. Фестивала фолклорног стваралаштва БиХ.

На магистралном путу Бродско Поље-ентитетска граница /Брусница/, на локалитету" Клакар Доњи 2", због деминирања терена на снази је привремена обустава саобраћаја од 8.30 до 15.00 часова, у режиму 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања возила.

На магистралном путу Велика Кладуша-Бихаћ, у мјесту Доњи Пурићи, због деминирања терена од 8.00 до 16.00 часова биће активне повремене обуставе саобраћаја.

Због санације коловоза на регионалном путу Сватовац - Живинице - Башиговци - Лукавица - Зеленика од 8.00 до 20.00 часова саобраћај ће бити потпуно обустављен, а у функцији је обилазни правац Љубаче - Суха, којим ће се аутобуси на редовним линијама пропуштати у интервалима од 30 до 40 минута.

На граничном преалазу Дољани при изласку из БиХ чека око 30 минута, а на осталим прелазима задржавања тренутно нису дужа од 20 минута.