latinica  ћирилица
24/07/2015 |  12:08 | Аутор: ТАНЈУГ

Звезда- ОФК: Тужилаштво провјерава да ли је утакмица била намјештена

Прво основно тужилаштво започело је провере поводом утакмице Црвена Звезда-ОФК Београд од 19. јула ради утврђивања да ли је било намештања резултата меча, речено је у том тужилаштву.
Детаљ са утакмице ОФК Београд - Црвена звезда (ФОТО: MN Press) -
Детаљ са утакмице ОФК Београд - Црвена звезда (ФОТО: MN Press)

"Постоје одређене индиције да би у том случају могло да буде неких нерегуларности па су наложене провјере ради утврђивања да ли је извршено кривично дјело 'договарање исхода такмичења'", прецизирали су у тужилаштву.
 Више јавно тужилаштво јуче је прослиједило Првом основном тужилаштву кривичну пријаву једне спортске невладине организације поднесену против НН лица поводом те утакмице.
 Првом основном тужилаштву је и Фудбалски савез Србије прослиједио одређену документацију која се тиче прошле сезоне, навели су у том тужилаштву и напоменули да је поводом тих поднесака предмет обједињен и да је у току прикуљање потребне документације, као и друге провјере.
 Након прикупљања потребне документације и информација тужилаштво ће процијенити да ли је извршено кривично дјело 'договарање исхода такмичења' или неко друго кривично дјело.
 Спорна утакмица која је изазвала бурне реалције у спортској и широј јавности одиграна је у недељу 19. јула између ОФК Београд и Црвене звезде на стадиону Обилића на Врачару. Звезда је побиједила са 6:2, иако је на полувремену губила са 0:2, па се у јавности спекулише о могућем намештању како би се зарадило на кладионицама.