latinica  ћирилица
24/07/2015 |  12:28 | Аутор: Б92

Федерер: У Рију ћу направити нешто невјероватно

Други тенисер свијета Роџер Федерер изјавио је да би на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру могао да направи нешто невјероватно.
Роџер Федерер - Фото: Beta/AP
Роџер ФедерерФото: Beta/AP

Федереру, који је током каријере освојио 17 Гренд слем турнира, Дејвис куп и злато у дублу на ОИ са Станом Вавринком, недостаје само најсјајније одличје у синглу које му је измицало протеклих година.

Швајцарац је до сада играо на четири олимпијска турнира и најближи првом мјесту био је 2012. у Лондону, када је морао да се задовољи сребром послије пораза од Ендија Мареја у финалу.

"Олимпијске игре 2016. године у Рију ће бити дивне. Први пут сам играо у Сиднеју где сам испустио бронзу, али сам упознао садашњу супругу. Добро, тада ми је била дјевојка. Носио сам заставу у Атини 2004, као и у Пекингу четири године касније, на мој рођендан. Тада сам освојио златну медаљу у дублу", рекао је Федерер.

Он је истакао да ће и овога пута имати шансу за недосањани сан.

"Године 2012. сам стигао до финала и освојио сребрну медаљу. Зашто онда не би играо на још једним Олимпијским играма и урадио нешто невјероватно? Сваки пут када сам играо на олимпијском турниру нешто се десило, тако да једва чекам да дође то вријеме", додао је Федерер.

Олимпијске игре у Рио де Жанеиру на програму су од 5. до 21. августа 2016. године