latinica  ћирилица
24/07/2015 |  12:59 | Аутор: СРНА

Информација о Поточарима на сљедећој сједници Савјета министара

Из Савјета министара БиХ најављено је да ће на дневном реду сљедеће сједнице бити информација о безбједносном аспекту организације комеморације у Поточарима 11. јула.
Сједница Савјета министара БиХ - Фото: СРНА
Сједница Савјета министара БиХФото: СРНА

У саопштењу Савјета министара БиХ демантовано је да је ова информација скинута са дневног реда јучерашње сједнице, како су то пренијели поједини медији.

Ова информација није уопште била на дневном реду 16. сједнице, наводи се у саопштењу и додаје да је министар безбједности БиХ Драган Мектић ову информацију члановима Савјета министара подијелио у току сједнице.

"С обзиром на обимност информације и количину презентованих података, чланови Савјета министара БиХ затражили су неколико дана како би се упознали о информацији и како би мериторно могли учествовати у расправи", истиче се у саопштењу.

Мектић је у сриједу, 22. јула, најавио да могућност да до јучерашње сједнице Савјета министара Министарство безбједности сачини информацију о нападу на премијера Србије Александра Вучића, 11. јула на комеморацији у Сребреници.

Према Мектићевим ријечима, информација ће се више бавити питањем да ли је добро извршена безбједносна процјена догађаја, јесу ли добро планиране све мјере и радње, је ли добро функционисала координација између полицијских агенција и јесу ли предузете све потребне мјере и радње да би био заштићен комплетан скуп и сва лица у том простору.