latinica  ћирилица
24/07/2015 |  13:23 | Аутор: ТАНЈУГ

Хулк одустао од учешћа у жријебу за Мундијал у Русији

Нападач Зенита из Санкт Петербурга Бразилац Хулк повучен је из учешћа у суботњем жријебу квалификација за Мундијал 2018. у Русији, само пар дана пошто се жалио на расизам у руском фудбалу, објавио је Ројтерс.

Бразилца ће у улози једног од асистената на жријебу замијенити бивши капитен репрезентације Русије Алексеј Смертин, саопштила је ФИФА додајући да се Хулк повукао због клупских обавеза.

Зенит у недјељу игра меч руског шампионата против Урала у гостима.

Хулк је иначе, раније изјавио да ће му бити велика част да учествује у жријебу.

"Почаствиван сам што ћу учествовати на овој свечаности, којом ће званично бити отворен пут ка Мундијалу. Лично сам се добро прилагодио животу у Русји, а моја породица воли жвот у Санкт Петербургу", рекао је Хулк.

Он је нагласио да расизма има скоро на свакој утакмици у Русији, али да се о томе не чује много о свијету.

"То се стално дешава, некада ме то баш нервирало,. али сада сам се навикао и само пошаљем пољубац навијачима", рекао је Хулк новинарима на тренингу у понедјељак.

На церемонији жријеба, један од оних који ће извлачити групе биће и најбољи млади голман свијета репрезентативац Србије Предраг Рајковић, и то у одабраном друштву Бразилца Роналда, Фабија Канавара, Оливера Бирофа, Дијега Форлана, Самјуела Етоа, Александра Кержакова и Рината Дасајева.