latinica  ћирилица
24/07/2015 |  13:39 | Аутор: Агенције

Венгер има на располагању преко 200 милиона фунти за транфере

Директор Арсенала лорд Филип Херис рекао је данас да тренер "Тобџија" Арсен Венгер има на располагању више од 200 милиона фунти за транфере.

"Били смо тијесни са новцем откако смо се преселили на нови стадион, али сада можемо да будемо слободнији. Можемо да изађемо на тржиште и највјероватније купимо сваког фудбалера, осим некилицине оних који не могу да се плате, као што су Лионел Меси и Кристијано Роналдо", каже Херис за Дејли Мејл.

Венгер је у сриједу изјавио да је Арсенал претходних година био у "немогућој" ситуацији у борби за титулу у Премијер лиги, али да је увјерен да су се сада ствари промијениле и да његова екипа може да се бори за врх.

"У банци је више од 200 милиона фунти за трансфере. Не планирамо да доводимо никога, осим ако Венгер не пронађе супер-звезде као што су (Месут) Озил и (Алексис) Санчез. Он тражи такве, али нема много слободних", додао је он.

На клуб је финансијски утицао прелазак са стадиона "Хајбери" на "Емирејтс", а екипу су напустили Робин ван Перси, Самир Насри и Сеск Фабрегас.

Ипак, Арсенал је након стабилизације и преласка на нови стадион, успио да направи два велика трансфера, Озила је платио 42 милиона фунти 2013. године, а Санчеза 35 милиона фунти прошлог лета.

МЕнаџер "Тобџија" жели да сачека посљедње дане љетњег прелазног рока и пошаље понуду Реал Мадриду за нападача Карима Бензему, иако је његов агент рекао да француски фудбалер неће напустити "Сантјаго Бернабеу".

"Добили смо списак играча које Венгер жели. На списку је и нападач, али нећу вам рећи о коме се ради. Да би се то остварило други клуб мора да жели да га прода, али мислим да он жели да дође. Ако Венгер жели тог играча, ми можемо да га купимо. Осим Месија и Роналда, Венгер може да купи било којег играча. Вјероватно ћемо морати да оборимо клупски рекорд да бисмо довели играча којег жели", рекао је лорд Херис.