latinica  ћирилица
24/07/2015 |  14:10 | Аутор: РТРС

Газпром постаје генерални спонзор Борца?

Бањалучки Борац налази се у тешкој финансијској ситуацији, а дуговања према повјериоцима умало су оставила клуб са "Градског стадиона" без наступа у Премијер лиги Босне и Херцеговине наредне сезоне.

Интервенцијом владе Српске, уплаћена су средства неопходна за лиценцу, тако да ће "црвено-плави" и у наредној сезони моћи да се такмиче у елитном рангу бх. фудбала.

Ако је судити према посљедњим вијестима из Платонове, пред Борцем су бољи дани. Наиме, клуб би могао добити јаког генералног спонзора, чиме би се увелико поправила финансијска ситуација у бањалучком премијерлигашу.

"У преговорима смо са 'Газпромом' који би могао да постане наш генерални спонзор, рекао је за "Независне" предсједник ФК Борац, Драшко Илић, и тако најавио долазак европског нафтног гиганта на "Градски" стадион,

Руска компанија је, између осталог, спонзор фудбалске лиге шампиона, те клубова попут Црвене звезде, Челсија, Зенита и Шалкеа.

Поред тога, Газпром улаже и у друге спортове па су тако и генерални спонзор СЕХА лиге, регионалног првенства за рукометаше.