latinica  ћирилица
24/07/2015 |  14:52 | Аутор: РТРС

Требиње: Почиње 58. Фестивал фестивала (ВИДЕО)

Овогодишња смотра драмских аматера са простора бивше Југославије- Фестивал фестивала, биће 58. пут одржана у Требињу. Фестивал почиње сутра, а у званичној конкуренцији, представиће се аматерска позоришта из Републике Српске, БиХ, Србије, Црне Горе, Македоније и Хрватске.

Фестивал ће отворити представа Бјелопољског позоришта “Одјеци“ рађена према мотивима драме Ежена Јонеска, а у режији Горана Бјелановића. Током седмодневног дружења наступиће и позоришне трупе из Крушчића, Куманова, Смедеревске Паланке, Загреба, Грачанице и Требиња.

- Фестивал је прошао строгу селекцију, јер долазе побједници са републичких такмичења, тако да ће Требиње наредних дана бити центар позоришта, односно драмског аматеризма, рекао је Зоран Милошевић, начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Требиња.

У оквиру фестивала планирани су и пратећи садржаји као што су музичко- сценски перформанси студената Музичке академије из Бањалуке, промоције, изложбе слика као и трибине о драмском аматеризму.

- Поред тог драмског дјела, јер сви знамо да је Требиње град културе и град туризма, настојаћемо да гостима који дођу у наш град промовишемо уз драмски фестивал и туристичке љепоте нашег града, нагласио је Милошевић.

Најбољим позоришним трупама и најуспјешнијим глумцима биће додијељене престижне награде "Златне маске ".

Покровитељ фестивала је Град Требиње, а извршни продуценти Центар за информисање и образовање и Културни центар Требиње.