latinica  ћирилица
24/07/2015 |  16:27 | Аутор: СРНА

Црнадак-Огава: БиХ заинтересована за инвестиције из Јапана

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак у разговору са јапанским амбасадором у БиХ Казујем Огавом изразио је заинтересованост БиХ за инвестиције из Јапана, као и за приближавање јапанског тржишта привредницима у БиХ.

Црнадак је нагласио да ће у складу са стратешком опредијељеношћу за чланство у ЕУ у наредном периоду и кроз спровођење реформске агенде бити интензивиране активности на плану унапређења пословне и инвестиционе климе у БиХ.

Саговорници су оцијенили да би за унапређење односа двије пријатељске земље веома значајна била размјена посјета на високом нивоу, као и посјета привредних делегација, те је изражена спремност за њихову што скорију реализацију.

Црнадак и Огава изразили су задовољство због добрих и пријатељских билатералних односа БиХ и Јапана, те истакли опредијељеност за њихово даље унапређење, посебно у области трговине и инвестиција, саопштено је из Министарства иностраних послова БиХ.

Током разговора Црнатка са резидентним представником Развојног програма УН у БиХ Сезин Синаноглу изражено је очекивање да ће бити настављена успјешна сарадња институција БиХ и тима УН у БиХ.

Посебно је истакнут значај новог петогодишњег плана УН за БиХ, као основе за стратешко партнерство БиХ и УН.

Црнадак је изразио пуну подршку активностима УН у БиХ и спремност МИП-а БиХ да пружи подршку њиховој реализацији.

Синаноглу је истакла спремност УН за наставак подршке БиХ, како кроз усвојени петогодишњи програмски оквир, тако и кроз друге модалитете.

Током сусрета је посебно наглашен значај провођења економских реформи које ће резултирати осјетно бољим животом обичних грађана.