latinica  ћирилица
24/07/2015 |  16:45 | Аутор: СРНА

"Зворничко љето 2015" од 2. до 8. августа

У Зворнику ће од 2. до 8. августа бити одржана традициоанлна манифестација "Зворничко љето 2015", на којој ће бити одржано више музичких, културних, спортских и других садржаја.
Организациони одбор "Зворничко љето 2015" - Фото: СРНА
Организациони одбор "Зворничко љето 2015"Фото: СРНА

Предсједник Организационог одбора ове манифестације Бојан Ивановић рекао је да 5. августа неће бити одржана ниједна активност у оквиру "Зворничког љета", јер је тај дан проглашен Даном сјећања на страдале и протјеране Србе у Републици Српској и Србији.

Ивановић је рекао да је Организациони одбор сматрао да овогодишња, 15. по реду, манифестација треба да буде скромна због прошлогодишњих поплава и клизишта, али да је велики број спонзора дао подршку и допринос да се, ипак, припреми квалитетан програмски садржај.

Члан Организационог одбора "Зворничког љета" Славица Андрић истакла је да се Организациони одбор, захваљујући спонзорима, потрудио да, као и сваке године, буде и културних и спортских и забавних садржаја, као и да цијела манифестација има и туристички значај.

Према њеним ријечима, манифестација ће почети концертом Маринка Роквића на Градској плажи 2. августа у 21.00 час.

Она је додала да ће од 3. августа бити одржани концерти "Рок симфоније", Дејана Матића, "Ван Гога" и "Неверних беба", док ће 8. августа на Дан славе општине Зворник - Свете Петке Трнове насупити група "Легенде", чиме ће бити и завршена ова манифестација.

Андрићева је рекла да ће, у оквиру дневних или пратећих програма, бити одржане двије представе зворничких позоришта "Шмизле" и "Васо Пикасо", те додала ће садржај ове манифестације бити обогаћен традиционалним сусретом представника општина Зворник и Мали Зворник на мосту "Краља Александра Првог Карађорђевића", који преко Дрине повезује ова два града.

У оквиру "Зворничког љета" биће организоване пројекције филмова у биоскопу на отвореном, затим "Зворнички котлић", "Етно тржница", "Дринска регата", "Мини сајам књига", док ће Ликовна колонија сликарске радионице "Палета" приредити изложбу својих радова.

"Зворничком љету" претходиће Регионални омладински камп "Кампоманија", са око 400 учесника, који ће бити одржан од 31. јула до 1. августа.

Члан Организационог одбора "Зворничког љета" Милан Цвјетинвић рекао је да ће посебним програмом бити обиљежена слава општине Зворник Света Петка Трнова - заштитница града Зворника.

Координатор омладинских спортских активности зворничке општине Огњен Павловић најавио је да ће у оквиру пратећег програма бити одиграни турнири у одбојци и фудбалу на пијеску и баскету три на три.

"Посебно бих истакао одржавање првог Омладинског кампа овог типа у нашој општини, који ће бити отворен за све младе људе који желе да нам се прикључе. За сада су учешће потврдили више од 200 учесника из других градова региона", рекао је Павловић.

На овогодишњој "Дринској регати" биће велики број пловила, која ће од Малог Зворника низводно Дрином пловити до Жићине плаже. Регата се реализује заједно са општином Зворник ради заједничког дружења и промовисања љепота ријеке Дрине и туризма са обје обале Дрине.

Организатор и покровитељ ове манифестације је општина Зворник.