latinica  ћирилица
24/07/2015 |  20:00 | Аутор: РТРС

9.међународни филмски фестивал "Краткофил плус" (ВИДЕО)

У Бањалаци је у току 9.међународни филмски фестивал "Краткофил плус" који се ове године одржава на двије локације - Дому омладине за дневни програм и тврђави Кастел за вечерње пројекције и концерте.

Осим такмичарског програма у којем ће бити приказано 35 филмских издања кратког метра, публика на отвореном кину тврђаве Кастел, може уживати и у програму дугометражних филмова - Панорама плус.

Синоћ је на тврђави Кастел премијерно представљен Панч Интернешнл пројекат који је рађен у сарадњи са шведским Флимер фестивалом. Ријеч је о краткој школи документраног филма.

- Данас нас очекује добар програм у Дому омладине , као и на Кастелу , од 21. час ту је такмичарски рпограм. Након тога слиједи програм панорама Плус у склопу којег ћемо имати прилику да видимо сјајна филмска остварења Желимира Жилника под називом “Дестинација Сербистан, рекла је Јована Тошић, портпаролка Међународног фестивала “Клраткофил плус“.

Ове године филмове су пријавила значајна имена европске кинематографије која су ушла у такмичење, штоса собом носи позитивне критике професије и публике.

- Изузетно смо задовољни овогодишњом посјетом и одазивом публике схватили смо да имамо ту неку своју вјерну публику која нас прати из године у годину као и претходних година. Публика је ове године препознала врхунски квалитет нашег фестивала, додала је Тошићева.

Сутра су на програму пројекције филмова познатог филмског фотографа Карла Варинија. Ради спајања музике и филма формирана је Јелен музичка позорница , гдје публика сваке вечери ужива у сјајној атмосфери домаћих извођача.