latinica  ћирилица
24/07/2015 |  21:44 | Аутор: Б92

Јоветић на позајмици у Интеру

Црногорски репрезентативац Стеван Јоветић прећи ће из Манчестер Ситија у Интер на једногодишњу позјамицу вриједну три милиона евра.
Стеван Јоветић - Фото: getty
Стеван ЈоветићФото: getty

Интер ће у јулу сљедеће године имати право да откупи Јоветићев уговор за 13 милиона евра, уз додатни бонус од 2,8 милиона уколико "неразури" изборе Лигу шампиона.

Бивши капитен Партизан је тренутно на припремама са Ситијем у Аустралији, па се очекује да иза викенда обави љекарске прегледе и потпише уговор са Интером.

Тако ће се Роберту Манћинију коначно испунити жеља да води Јоветића, јер га својевремено није успио довести у Сити, када је он био менаџер "Грађана".

"Желио сам Јоветића у мојој посљедњој сезони у Ситију, али је он стигао тек годину дана касније. Он је кључна тачка у нападу, може да игра на више позиција, као шпиц, испред везног реда, као други нападач, на крилу... Потребан нам је јер имамо само два права нападача", рекао је Манћини.

Јоветића је овог љета наводно желио и Ливерпул, али су на "Енфилд" стигли Кристијан Бентеке и Дани Ингс. Манћини је Црногорца запазио још 2007. године када су Интер и Партизан играли пријатељску утакмицу.

Сјајни фудбалер је у Сити стигао прије два љета за 31 милион евра из Фиорентине, али је имао доста проблема са повредама па је само девет пута био стартер током двије сезоне у Премијер лиги.