latinica  ћирилица
25/07/2015 |  11:31 | Аутор: РТРС

Војводина и Сампдорија у част Вујадина Бошкова

Дуели Војводине и Сампдорије, у трећем колу квалификација за Лигу Европе, имаће посебну димензију, будући да ова два ривала везује легенда Вујадин Бошков, који је оставио неизбрисив траг у оба клуба.
Вујадин Бошков (ФОТО: bleacherreport.com) -
Вујадин Бошков (ФОТО: bleacherreport.com)

"Припремићемо велики помен Бошкову, Сампдорија и ми ћемо то заједно урадити за нашег великана", рекао је предсједник Новосађана Зоран Шћепановић, а преносе "Новости".

Ђеновљани су са Бошковим на клупи, од 1986. до 1992, освојили пет од својих седам трофеја и играли финале Лиге шампиона, које су изгубили у продужецима од Барселоне резултатом 1:0.

Бошков је највећи период играчке каријере провео у Војводини, од 1946 до 1960. године, одакле је прешао у Сампдорију и у дресу Ђеновљана одиграно једну сезону.

По окончању каријере, Бошков је преузео функцију техничког директора Војводине (1964 - 1971). Новосађани су у том периоду остварили најбоље резултате у клупској историји. Клуб са "Карађорђа" је 1966. освојио један од два наслова шампиона Југославије (други је дошао 1989.). Војвођани су у истој деценији играли у четвртфиналу Европског Купа (1967), као и у четвртфиналу Купа Сајамскиг градова (1968).

Клуб из Ђенове неће имати могућност да направи праву домаћинску атмосферу у првом мечу против Војводине, 30. јула, будући да стадион "Луиђи Ферарис" није добио зелено свијетло од УЕФА. Ђеновљани ће због тога српског представника угостити у Торину, на стадиону "Олимпико".

Реванш сусрет, који ће сигурни обиљежити спектакуларна атмофсера, одиграће се на "Карађорђу" 6. августа.