latinica  ћирилица
25/07/2015 |  17:22 | Аутор: Б92

Емирејтс од 2016. генерални спонзор АТП-а

Компанија Емирејтс, највећа авио-компанија Уједињених Арапских Емирата, од 2016. године биће генерални спонзор Асоцијације тениских професионалаца (АТП).
Авио-компанија "Емирејтс" (ФОТО: visionsblog.info) -
Авио-компанија "Емирејтс" (ФОТО: visionsblog.info)

Емирејтс би требало да замијени Корону и са АТП потпише трогодишњи уговор вредан најмање 10 милиона долара по сезони.

Уговор ће значити да ће се на мрежама на већини турнира налазити лого компаније из Дубаија која је већ "упливала" у многе спортове попут европског фудбала и једрења.

"Замијенићемо Корону чији уговор истиче на крају године. Ово је нешто велико, постаће главни спонзори", рекао је Крис Кермод, предсједник и извршни директор АТП.

Кермод је одбио да открије ко је нови спонзор, али многи медији посвећени тенису наводе да ће то бити Емирејтс. Такође, ова авио-компанија, као ни агеција "ЦАА Спортс" која је заступа нису дали никакав коментар до сада.

Будућа сарадња двије стране може се сматрати логичним следом догађаја јер Емирејтс већ спонзорише УС опен серију турнира, као и три Гренд слема – Аустралијан опен, Ролан Гарос и УС опен.

Корона је 2010. године постала генерални спонзор АТП, иако је то било чудно због уговора о дистрибуцији у Сједињеним Америчким Државама. АТП је морао да прода посебна спонзорства за лого на мрежи на свим турнирима.

Осим тениса, Емирејтс је спонзор и Формуле 1, Тима Новог Зеланда, а по овој авио-компанији и стадион Арсенала носи нази.