latinica  ћирилица
25/07/2015 |  18:03 | Аутор: СРНА

Путин: Предстојећи Мундијал - грандиозан спортски догађај

Русија ће учинити све што је у њеној моћи да Свјетски куп у фудбалу 2018. године буде "грандиозан спортски догађај", изјавио је данас руски предсједник Владимир Путин током разговора са шефом Свјетске фудбалске федерације Сепом Блатером.
Путин и Блатер (photo: Twitter @tribundergi) -
Путин и Блатер (photo: Twitter @tribundergi)

"Господине предсједниче, као што сам и обећао, учинићемо све што је могуће да се фудбалски играчи и навијачи који дођу овдје осјећају као код куће, а и они који ће првенство да прате путем телевизије да осјећају да лично присуствују овом грандиозном спортском догађају", рекао је Путин на састанку са Блатером уочи прелиминарног жријеба у Санкт Петербургу.

У Санкт Петербургу вечерас ће бити одржан прелиминарни жријеб и на њему ће бити одређене квалификационе групе за Мундијал у Русији 2018. године.

Руски предсједник се захвалио Блатеру због фокусирања на спорт упркос "развоју ситуације у вези са фудбалом".

"Ми видимо шта се догађа у вези са фудбалом. Захвални смо вам јер ви и даље све вријеме и пажњу и даље фокусирате, прије свега, на спорт", рекао је Путин, пренио је ТАС С.

Блатер је рекао да је чињеница да ће Мундијал бити одржан у Русији посебно значајна сада, имајући у виду актуелну геополитичку ситуацију.