latinica  ћирилица
25/07/2015 |  19:57 | Аутор: Агенције

Баждаревић: Задовољан сам групом

Селектор фудбалске репрезентације БиХ Мехмед Баждаревић након жријеба за квалификације за Свјетско првенство 2018. године у Русији изјавио је да је задовољан групом у којој се налази БиХ.

"Задовољан сам групом у којој је БиХ, иако сам желио неке нове селекције. Али, морамо бити задовољни са овом групом. Група је добра. Морамо да тражимо своју шансу у овој групи. Ако не можемо побиједити ове екипе, онда не требамо ни ићи на Свјетско првенство", рекао је Баждаревић.

Селектор "Змајева" истакао је да је репрезентација Белгије фаворит, али да се БиХ може борити за директан пласман на Свјетско првенство у Русији.

"Белгија је сигурно фаворит у нашој групи јер имају добар тим, али и ми се можемо борити и за прво мјесто у овој групи. Не би требали бити незадовољни, никако", рекао је селектор.

Жријебом који је одржан данас у Санкт Петербургу, одлучено да ће фудбалска селекција БиХ играти у квалификацијској групи Х заједно са Белгијом, Грчком, Естонијом и Кипром.

Репрезентације из Европе су сврстане у девет група, побједници група ће се аутоматски квалификовати на Свјетско првенство, док ће још четири учесника Мундијала из Европе бити позната након баража у којем ће играти осам најбољих другопласираних екипа.

Квалификације у Европи почињу 4. септембра 2016. године, а посљедње утакмице се играју 10. октобра 2017. године.

Мундијал у Русији, 21. по реду, одржаће се од 14. јуна до 15. јула 2018. године.