latinica  ћирилица
25/07/2015 |  20:54 | Аутор: СРНА

Поново сукоби због имиграната у Њемачкој

Двије особе повријеђене су када су се десничарски демонстранти, који су протестовали због ширења избјегличких насеља у Франкфурту на Одри, на истоку Њемачке, сукобили са учесницима котрапротеста, саопштила је полиција.

Ноћ раније, три особе су повријеђене, а једна је ухапшена у Дрездену, удаљеном 190 километара, када се 180 присталица десничарске партије НПД сукобило са противницима.

Њемачка мора да збрине рекордан број азиланата ове године јер све већи број људи бјежи од сукоба и сиромаштва на Блиском истоку и Африци.

Очекује се да ће ове године Њемачка примити 450.000 захтјева за азил, што је више него двоструко у односу на 2014.годину

Влада је забринута због растуће нетрпељивости према имигрантима што је изазвало демонстрације и насиље према избјеглицама.

"Као држава, суочавамо се са великим приливом избјеглица. Велики притисак је на властима да обезбиједе смјештај, а локалне заједнице да смјесте ђецу у обданишта и школе", рекао је замјеник министра унутрашњих послова у покрајини Бранденбург, у којој се налази Франкфурт на Одри.

Овог викенда добровољци различитих организација, укључујући Црвени крст, почели су да постављају шаторе за избјеглице за које се не може наћи смјештај у прихватилиштима због пребукираности.