latinica  ћирилица
26/07/2015 |  09:02 | Аутор: ТАНЈУГ

Хрватска: Локализовани пожари на подручју Пељешца

Ваздушне снаге Противпожарних снага хрватске војске успјешно су локализовале пожаре на подручју Пељешца, Лабина и Плана, саопштено је из хрватског Министарства обране.


На полуострву Пељешцу у суботу су у два наврата била ангажована два "канадера" која су воденим бомбама санирала жаришта.

Тако су након пет дана узастопног ангажмана ваздушних и земаљских снага, створени услови да се пожари ставе под контролу, истичу из МОРХ-а, преноси Хина.

Захваљујући дјеловању три "канадера" на простору Лабина у Истарској жупанији, пожар је, такође, локализован, наводи Хина.

Пожар на локацији Плавно у Шибенско-книнској жупанији је угашен око 14 сати.

Два "канадера" у поподневним су сатима успјешно ставила под контролу пожар на подручју Пазина у Истарској жупанији, а тренутно су у Пули гдје чекају даљи развој ситуације како би могли да дјелују у случају поновног активирања пожара, истиче се у саопштењу МОРХ-а.

Ваздушне снаге од јутра су гасиле пожаре код Лабина, у мјесту Плавно, на Пељешцу и на Учкој са осам авиона и 20 војника, преноси Хина.

Након анализе стања на пожариштима у Јањини и Пониквама донијета је и одлука о распуштању Штаба за заштиту и спасавање Дубровачко-неретванске жупаније, рекао је синоћ портпарол штаба Горан Цвјетиновић.