latinica  ћирилица
26/07/2015 |  13:57 | Аутор: СРНА

Ескплозија на пијаци у Нигерији, најмање 20 мртвих

Најмање 20 људи је погинуло, а десетине су повријеђене у самоубилачком нападу који је извела жена на препуној пијаци у граду Даматуру, на сјевероистоку Нигерије, рекао је портпарол полиције.
Ескплозија на пијаци у Нигерији, 15 мртвих - Фото: AP
Ескплозија на пијаци у Нигерији, 15 мртвихФото: AP

Нико није преузео одговорност за експлозију, која се догодила око 9.00 по локалном времену, али је то посљедњи у низу напада која имају сва обиљежја исламистичке групе "Боко харам".

"Потврђено је погибија 15 људи, али, у међувремену, у болницу се довози још тијела", рекао је портпарол полиције Тојин Гбадегасин. Очевици кажу да је око 50 људи рањено.

Напад у центру пријестонице државе Јобе догодио се шест дана након самоубилачког напада у коме су убијена три полицајца на контролном пункту на прилазу граду.

"Боко харам" је контролисао велику територију Нигерије крајем прошле године, али су их нигеријски војници успјели потиснути, уз помоћ снага Чада, Нигера и Камеруна.

Мароуа је трговински центар на крајњем сјеверу Камеруна, у непосредној близини границе са Нигеријом и Чадом. Прије неколико дана су у два самоубилачка бомбашка напада, двије тинејџерке убиле 13 људи.