latinica  ћирилица
26/07/2015 |  18:16 | Аутор: ТАНЈУГ

Стевановић: Фаворити смо, али и Црна Гора жели побједу

Помоћни тренер ватерполо репрезентације Србије Урош Стевановић рекао је да је национални тим фаворит против Црне Горе на старту Свјетског првенства у Казању, али поручио да очекује тежак меч.

- Црна Гора има одличну екипу, сјетите се утакмица у Барселони и Будимпешти. По саставу смо ту негдје, они су добри на бековским позицијама, али можда мало слабији на центрима. Припремили смо се са жељом да успоставимо наш систем игре. Можда смо фаворити на основу резултата до сада, али сам сигуран да и Црна Гора има своја размишљања о побједи - рекао је Стевановић за сајт Ватерполо савеза Србије.

Неизвјестан меч против Црне Горе очекује и Андрија Прлаиновић.

- Ривал је одличан, има искусне играче који знају како се играју овакве утакмице. Не смијемо да дозволимо да меч крене у нежељеном правцу. Одлучиће као и увеијк једна лопта - рекао је Прлаиновић.

Бек српског тима Милан Алексић истиче да сутрашњи дуел неће имати превелики резултатски значај.

- Ниједан резултат у овом сусрету нема епохалну вриједност. Важно је да дамо све од себе а времена за поправак има. Најбитније је да смо најјачи када је најпотребније, такмичење је дуго - закључио је Алексић.

Утакмица првог кола Д групе првенства свијета у Казању између Србије и Црне Горе игра се сутра од 19.10 по средњеевропском времену.