latinica  ћирилица
26/07/2015 |  20:02 | Аутор: СРНА

Мјештани Мањаче 15 дана без воде

Мјештани Мањаче већ 15 дана немају воду са изворишта Бањица, а посебно тешко стање је због стоке.

Предсједник Савјета Мјесне заједнице Стричићи Златко Сладојевић каже да воду немају села Локваре, Дујаковци, те Горњи и Доњи Лусићи, гђе водовод није завршен до краја.

"За ова четири села урађено је око 80 одсто посла и треба још само да се доведе струја на станицу која напаја базен да би око 160 домаћинстава имало воду", рекао је Сладојевић за "Независне новине".

Мјештани, како је рекао, упозоравају да ће уколико се не заврши изградња водовода самоиницијативно затворити воду на базену Бањица, тако да неће моћи пролазити ни према граду.

Сладојевић је навео да од градске Цивилне заштите у једној сушној сезони добију око 400 цистерни воде и оцијенио да би исплативије било да се заврши започети водовод.

Мјештанин Локвара Драго Илић каже да је посебно тешко сточарима, јер у посљедних седам дана има и угинућа стоке од жеђи.

Домаћинство Драгослава Савановића треба од 1.500 до 2.000 литара воде дневно јер има бројна грла стоке.

Одборници Скупштине града Бањалука сутра ће у наставку сједнице, између осталог, разматрати и информацију о стању водоснабдијевања сеоског подручја.

У руралним подручјима града мјештани више заселака протеклих дана жалили су се на водоснабдијевање од којих су неки дугогодишњи проблеми.