latinica  ћирилица
27/07/2015 |  07:05 | Аутор: Б92

"Ривалство Болта и Гетлина може направити лудницу на СП"

Ривалство атлетичара Јусеина Болта и Џастина Гетлина може да произведе "лудницу" на предстојећем Свјетском првенству у Пекингу, сматра бивши британски атлетичар Дарен Кембел.

Болт, који је поставио свјетски рекорд на 100 метара од 9,58 секунди 2009. године на Свјетском првенству у Берлину, ове године се бори са повредама и тек је у петак на митингу Дијамантске лиге у Лондону трчао испод десет секунди - 9,87.

Кембел је навео да је наступ у Лондону доказ да Јамајчанин може да се супротстави најбржем човјеку ове године, Американцу Џастину Гетлину.

Обојица вјерују да могу да освоје злато. Болт је сада у форми, има самопоуздања... Гетлин дефинитивно вЈерује да може да побиједи и то је оно што ће довести до потпуне луднице у Пекингу. Ривалство је важно јер тера људе напријед, рекао је Кембел за Би-Би-Си.

Гетлин, који је у два наврата због допинга био суспендован, у мају ове године је поставио лични рекорд на 100 метара од 9,74 секунде, а испод 9,8 трчао је још четири пута. Овакви резултати за Кембела су доказ да се Американац не узрујава лако и да га не дотиче оно што се о њему говори.

Он је прави ривал, он не одустаје... Али, сада, послије петка, веома сам узбуђен због Свјетског првенства. Прије петка Гетлин је био велики фаворит, а то је било помало досадно, навео је Кембел.

Болт ће се у агвусту вратити на стадион "Птичје гнијездо" у Пекингу гдје је на Олимпијским играма 2008. године на 100 и 200 метара освојио своје прве олимпијске медаље.