latinica  ћирилица
27/07/2015 |  07:08 | Аутор: novosti.rs

Ас: Перез одбио 120 милиона евра за Роналда

Свјетски рекорд по висини фудбалских трансфера и даље није оборен овог љета, а за то је кривац предсједник Реала Флорентино Перез, који је одбио непристојну понуду пари Сен Жермена.
Роналдо - Фото: Beta/AP
РоналдоФото: Beta/AP

Како пише шпански "Ас", на недавном састанку у Дохи, шеик Насер ал Келаифи, газда "Светаца", првом човјеку "Краљевског клуба" давао је 120 милиона евра за Кристијана Роналда, на шта Шпанац није пристао.

Да је дошло до реализације посла, са првог мјеста листе најскупљих прелазака свих времена били би скинути доласци Герета Бејла из Тотенхема и поменутог Португалца из Манчестер јунајтеда, који су на "Сантјаго Бернабеу" стигли за исти новац, 94 милиона евра. Према извору "Аса", међутим, челници француског првака нису одустали од намјере да троструког добитника Златне лопте доведу у своје редове, тако да до краја прелазног рока, 31. августа у поноћ, треба очекивати нове налете шеика.

ПСЖ је поново кренуо у акцију послије мале паузе, јер му је УЕФА повукла суспензију (кршили финансијски фер-плеј), којом је био ограничен на 40 милиона евра за појачања по једној сезони.

Роналдо је, иначе, у Реал дошао 2009, а током овог лјета, осим ПСЖ, за Португалца се интересовао и Манчестер јунајтед, бивши клуб, који је према писањима енглеских медија такође био спреман да пробије границу од 100 милиона евра.