latinica  ћирилица
27/07/2015 |  08:55 | Аутор: ТАНЈУГ

Нападачи убили неколико људи у полицијској станици у Индији (ВИДЕО)

Индија је данас појачала безбједност на граници са Пакистаном, пошто су наоружани нападачи упали у полицијску станицу у граду Динанагар, око 20 километара од границе, гдје су убили и ранили неколико људи.
Нападнута полицијска станица у Индији (photo: Twitter @CNBCTV18News) -
Нападнута полицијска станица у Индији (photo: Twitter @CNBCTV18News)

Индијски медији јаваљају да је погинуло осам лица. Према агенцији АФП, убијена су три полицајца и три цивила, док Ројтерс наводи са су убијена два полицајца и четири цивила, позивајући се на изворе из полиције.

Портпарол полиције рекао је да је видио како један припадник снага безбједности пуца, а најмање шест особа је повријеђено, током, опсаде, пренијеле су агенције.

Мушкарци, обучени у војне униформе крили су се у околини станице у округу Гурдаспур. На телевизији је могла да се чује пуцњава када су снаге безбједности окружиле полицијску станицу.

Федерални министар унутрашњих послова навео је у својој поруци на Твитеру, да је шефу индијских погранчиних снага безбједности наложио да појача будност на граници и изразио увјерење да ће ситуација ускоро бити под контролом.

Гурдаспур се граничи и са проблематичним државама Џаму и Кашмир, док матични Панџазб има своју историју тероризма. Индија оптужује свог старог непријатеља - Пакистан да обучава и наоружава милитанте у тим областима, што Исламабад негира.

Група од око пет нападача дошла је у бијелом марути-сузукију, обучена у војне унформе, рекао је савјетник министра Панџаба Харчаран Бајанс.

Пронађнео је и пет боми на прузи у тој држави, што указује на координирани низ напада, у вријеме кад Индија обиљежава годишњицу завршетка рата са Пакистаном у сјеверном Кашмиру 1999. године.

У Индији вјерују да су то све остаци догађаја из 80-их година, када су побуњени Сики убили премијерку Индиру Ганди, а послије су нашли уточиште у Пакистану.