latinica  ћирилица
27/07/2015 |  10:19 | Аутор: СРНА

Завршен џез фестивал на Зеленковцу

На Зеленковцу код Мркоњић Града завршен је 15. Међународни џез фестивал, који је трајао четири дана.
Зеленковац - 15.Међународни џез фестивал - Фото: СРНА
Зеленковац - 15.Међународни џез фестивалФото: СРНА

Ове године наступили су, између осталих, "Зостер", "Кенди кејн", Тони Китановски, "Кило кило банда", "Блазин квартет", "Оса џез квартет", "Шева џез квартет", "Шева џез квинтет бенд", "СтереБоса", "Душко Шобат груп", "Ла кејв", "Комбајн квартет", "Најлон клаб" и Милан Вашалић Гајде.

Борислав Јанковић, предсједник Еколошког покрета "Зеленковац" и идејни творац Фестивала, рекао је да је ово био у музичком смислу најквалитетнији фестивал до сада.

"Фестивал је донио комплетан успјех крају, заједници јер ову нашу природу представљамо свијету. Направили смо корак даље, направили смо добру конекцију са свијетом, а и са домаћима. Зеленковац је био пун људи, а најбитније је што је одавде отишло пуно лијепих слика, порука", истакао је Јанковић.

Милан Вашалић каже да други пут наступа на овом фестивалу.

"Ово је мјесто гдје се налазе дивни, паметни, интересантни људи који за неколико дана наберу енергију за наредну годину. Публика ме прихватила фантастично, а то је музичару најбитније. Поред свих могућих фестивала широм Европе, ово је оаза гдје дођем да се нахраним, опустим и припремим за даље", нагласио је Вашалић.

Спонзори фестивала су америчка амбасада, општина Мркоњић Град и многи други.