latinica  ћирилица
27/07/2015 |  11:03 | Аутор: РТРС

Требиње центар љубитеља позоришне умјетности (ВИДЕО)

Требиње је ових дана центар љубитеља позоришне умјетности. Тамо се одражава 58. Фестивал фестивала, а синоћ је пред требињском публиком наступило аматерско позориште из Србије.

Друге вечери фестивала наступили су глумци Културно- умјетничког друштва из Крушћића. Представу "Велика драма" написао је познати српски драматург Синиша Ковачевић , а режију потписује Дејан Цицмиловић. Фестивалској публици вечерас се представљају домаћини-требињско Градско позориште.

"Велика драма" један је од најамбициознијих драмских комада Синише Ковачевића, текст на којем је радио пуних 13 година. Ријеч је о потресној саги која се бави преиспитивањем наше прошлости кроз бурне историјске дане у Другом свјетском рату. Преламају се кроз појединце и одређују њихове судбине.

У центру збивања је црногорска породица Вучић , која у идеолошком и сваком другом смислу учествује у колонизацији Војводине. Главни јунак Милорад Вучић, који је изабран и за протагонисту вечери , каже да је ово једна од најзахтјевнијих улога у његовој каријери.

- Колико год моја улога била захтјевн а, а јесте, можда ће звучати као фраза, али заиста и све друге улоге су подједнако важне, јер видјели сте, сви чинимо компактну цјелину, рекао је Вучић.

Иако се на сцени појављује тридесетак глумаца, лик црногорске жене Видосаве , мајке десеторо дјеце , на публику је оставио посебан утисак.

Вечерас је на програму представа домаћина "Ко то тамо режира" Градског позоришта из Требиња. До краја фестивала наступиће и позоришне трупе из Смедеревске Паланке, Загреба, Куманова и Грачанице.