latinica  ћирилица
27/07/2015 |  11:49 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: Сименс ће запослити још 220 људи у фабрици у Суботици

Премијер Александар Вучић најавио је да двије њемачке компаније намјеравају да отворе већи број нових радних мјеста у Србији.
Вучић у Минхену са њемачким привредницима - Фото: Screenshot
Вучић у Минхену са њемачким привредницимаФото: Screenshot

"Сименс је данас објавио да ће запослити још 220 људи у својој фабрици у Суботици. Они то раде због профита, али и одличне радне снаге у Србији. Овдје смо са осталим привредницима разговарали о нашим економским мјерама и о тежем, али сигурнијем путу у будућност, који смо изабрали. Још једна компанија је данас изразила интерес да инвестира у Србији и запосли двије до три хиљаде људи", изјавио је Вучић у Минхену након састанка са њемачким привредницима.

Вучић је посјету Минхену започео учешћем на Бизнис форуму, гдје је разговарао са представницима тридесетак баварских предузећа, међу којима су Сиеменс, Ербус Дифенс енд Спејс, Тенис, Осрам, Филип Морис и друга.

Састанак је организовала Привредна комора Србије, уз подршку Привредне коморе Минхена, а у разговорима су, између осталих, учествовали и представници аутомобилске, металске и електроиндустрије.

Обраћајући се медијима након Бизнис форума, Вучић је истакао да је Баварска једна од економски најјачих покрајина у Њемачкој и да очекује велике ефекте од ове посјете.

Током боравка у Минхену Вучић ће се састати и с премијером њемачке савезне покрајине Баварске Хорстом Зехофером, министарком за Европу и регионалне односе Беатом Мерк и бројним баварским привредницима.