latinica  ћирилица
27/07/2015 |  14:08 | Аутор: СРНА

Србац: Пољопривредници да пријаве штету

Пољопривредна домаћинства која су у суботу, 25. јула, претрпјела штету у невремену праћеном олујним вјетром и градом, у наредна два до три дана треба да је пријаве Одјељењу за пољопривреду општине Србац да би стручна комисија изашла на терен и процијенила штету, навео је начелник Одјељења Мићо Малбашић у јавном позиву пољопривредницима.

Велико невријеме праћено олујним вјетром и градом, које је у суботу увече захватило сусједну општину Лакташи дјелимично је причинило штету и у србачким селима Лилић, Кукуље и Кладари.

Ако се изузме причињена штета, обилна киша, која је падала неколико часова, спријечила је катастрофалне посљедице суше на биљним културама, нарочито кукурузу, који је на подручју Српца засијан на око 4.000 хектара.

Стручни сарадник у Одјељењу за пољопривреду Нинко Гужвић рекао је Срни да је већу штету на пластенику за производњу цвијећа имао Љубиша Адамовић из Кладара и власници пластеника за производњу поврћа из Лилића Никола Сувајац и Јово Шљиванац.

Екипе радне јединице "Електродистрибуција" Србац су санирале квар на 20-киловолтном далеководу Србац-Нова Топола и отклониле више од 30 кварова на нисконапонској мрежи у општини Србац.