latinica  ћирилица
27/07/2015 |  15:54 | Аутор: СРНА

Реформска агенда се не бави приватизацијом електропривреде

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић изјавио је да се Реформска агенда за БиХ не бави питањем приватизације електропривреде.
Министа индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић - Фото: СРНА
Министа индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар ЂокићФото: СРНА

"Република Српска има јасан став да не жели приватизацију електропривреде и не жели у овом тренутку говорити о том питању у било ком облику", рекао је Ђокић данас новинарима у Бањалуци.

Ђокић је истакао да у Реформској агенди за БиХ има и других питања која и даље захтијевају консултације и дијалог.

"Према оном што је до сада изражено као мишљење и став свих страна, надам се да би ова агенда могла бити усаглашена и прихватљива за све", сматра Ђокић.

Министар Ђокић је рекао да су реформе у јавним предузећима потребне, али да циљ Реформске агенде није отпуштање људи, већ адекватна организација јавних предузећа у којима ће сваки запослени имати довољно посла да оправда плату и своје радно мјесто.

"Реформе су сталан процес у сваком друштву, па и код нас. Ми бисмо се и без агенде упуштали у њих", рекао је Ђокић.

Ђокић је закључио да у јавним предузећима треба више реда тако да се појача одговорност свих оних који тамо раде, због чега ће Влада Републике Српске бити одлучна да те реформе спроведе.

Он је рекао да је у Реформској агенди за БиХ било више отворених питања о којима је требало интензивно водити дијалог.

"Усаглашавани су одређени дијелови агенде тако да их Република Српска може прихватити, као и други нивои власти у БиХ", додао је Ђокић.