latinica  ћирилица
27/07/2015 |  16:35 | Аутор: novosti.rs

Гвардиола наредне године преузима Сити?

Тренер Бајерна Пеп Гвардиола преузеће на љето наредне године Екипу Манчестер Ситија.

Шпанском стручњаку ће сљедеће године истећи уговор са шампионом Њемачке, а богати власници "Грађана" успјели су да га убиједе да дође на "Етихад", преносе "Новости".

Финансијски детаљи договора Каталонца са челницима Ситија за сада нису познати, али је сигурно да ће да заради огроман новац, ако се зна његово умијеће и платежна моћ власника енглеског клуба.

Водећи људи Ситија су на тај начин из трећег покушаја успели да дођу до Гвардиоле. Шеици из УАЕ су Пепа жељели на клупи прије три године, када се опростио од Барселоне и послије једногодишње паузе, али се он тада одлучио за Бајерн.

Гвардиола са Бајерном доминира у Њемачкој, али се више пута нашао на мети критика због начина игре, а понајвише због тога што није освојио Лигу шампиона. Бајерн у новој сезони неће имати достојног конкурента у Њемачкој, а Гвардиола би од Баварске могао да се опрости управо трофејом Лиге шампиона.

Шпански менаџер је са Барселоном три пута освајао Примеру и два пута Лигу шампиона. На клупи Бајерна је два пута био првак Њемачке.