latinica  ћирилица
27/07/2015 |  17:43 | Аутор: СРНА

Сребреница- СНСД тражи смјену директора Дома здравља

Захтјев клуба одборника СНСД-а за смјену директора Дома здравља Сребреница довео је до међустраначких консултација и приједлога клубова СДА и СНСД-а да данашња сједница Скупштине општине буде прекинута да би се обавиле додатне консултације и усаглашавања о том питању и да се изјашњавање обави у наставку засједања за десетак дана.
СО Сребреница - Фото: СРНА
СО СребреницаФото: СРНА

Прије усвајања дневног реда данашње сједнице, одборник ДНС-а Сретен Петровић затражио је да одборници данас разматрају и донесу став о нападу на премијера Србије Александра Вучића на комеморацији 11. јула у Поточарима.

Закључено је да се о том питању данас не разговара јер није предвиђено дневним редом, него да се за неколико дана одржи састанак Савјета за безбједност ове општине, а након тога да Колегијум Скупштине општине разматра безбједносну ситуацију у овој општини и, ако буде одлучено, да се закаже посебна скупштинска сједница о тој теми.

Одборници су усвојили планове санације два локална пута и план одржавања мреже локалних водовода и заштите изворишта на подручју ове општине.

Поништен је конкурс за избор по једног члана управног одбора у Центру за социјални рад, Туристичкој организацију и обданишту "Полетарац" и донесена одлука да буде расписан нови конкурс за избор чланова ових управних одбора, као и конкурс за избор новог Управног одбора у Дому здравља јер данас није усвојен план рада тог одбора, а онда је донесена одлука о разрјешењу његових чланова.

Усвојен је Извјештај о раду савјета мјесних заједница и план њиховог рада за ову годину уз закључак да општина мора поштовати скупштинску одлуку којом је дефинисан начин финансирања рада мјесних заједница.

Када је на ред дошао извјештај Комисије за за избор и именовања, отворена је дискусија о избору два члана Општинске изборне комисије и о смјени директора Дома здравља.

То је довело до прекида сједнице и та питања биће поново разматрана у наставку сједнице која, како је закључено, треба да буде одржана за 10 дана.