latinica  ћирилица
27/07/2015 |  17:45 | Аутор: СРНА

Вучић затражио помоћ Баварске за проблем лажних азилана

Премијер Србије Александар Вучић затражио је од Владе њемачке савезне покрајине Баварске помоћ у рјешавању проблема лажних азиланата и нагласио да Србији треба техничка и политичка подршка за рјешење тог проблема.
Александар Вучић и Хорст Зехофер - Фото: СРНА
Александар Вучић и Хорст ЗехоферФото: СРНА

"Нећемо да будемо земља која Немачкој прави проблеме. Хоћемо заједнички да нађемо рјешење за проблеме који нас муче", рекао је Вучић у разговору са баварским премијером Хорстом Зехофером.

Вучић је захвалио Зехоферу за подршку коју је Влада Баварске упутила Србији након поплава и навео да обим економске размјене Србије са Баварском износи 764 милиона евра, те да је велики дио баварских компанија задовољан условима пословања у Србији, саопштила је Канцеларија Владе Србије за сарадњу с медијима.

Вучић и Зехофер разговарали су о економској сарадњи, подршци Србији на европском путу и актуелном проблему лажних азиланата, као и тражилаца азила који долазе из трећих земаља.

Зехофер је рекао да Србија и Баварска морају заједно да рјешавају питање азиланата и додао да је највећи дио проблема у самој Баварској.

Баварски премијер је истакао да Европска унија мора да пружи већу логистичку и финансијску подршку Србији у рјешавању проблема тражилаца азила из Сирије, Авганистана и других земаља.

Зехофер је да ће економска сарадња Србије и Баварске јачати и најавио да ће Баварска упутити привредну делегацију у Србију.

Премијер Србије Александар Вучић састао се данас у Минхену и са министром за Европу и регионалне односе Беатом Мерк, са којом је на радном ручку разговарао о европским интеграцијама.