latinica  ћирилица
27/07/2015 |  18:51 | Аутор: Б92

Марјановић упитан за Еуробаскет?

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић назвао је непромишљеном и некоректном изјаву помоћног тренера Црвене звезде Велибора Радовића.

Послије изјаве Радовића Марјановић да је Марјановић играо са стрес фрактуром, Сан Антонио Спарси затражили су додатне прегледе за српског центра и он ће ове недјеље морати да напусти припреме државног тима и да отпутује у САД на додатне љекарске прегледе.

"Послије крајње непромишљене и некоректне изјаве клупског службеника која је само за лаике случајна, настао је читав проблем. Покренута је лавина, иако је Бобан Марјановић добро и нема никаквих здравствених проблема. То су показали љекарски прегледи у Милану које су надгледали доктори Сан Антонија и послије којих је потписао професионални уговор. Такође, Бобана је прегледала наша медицинска комисија на челу са доктором Радовановићем направивши од скенера до магнетне резонанце све могуће прегледе на којима су сви резултати били негативни", рекао је Ђорђевић за сајт Кошаркашког савеза Србије, а пренио Б92.

Сан Антонио је од Марјановића тражио да не тренира сљедећих неколико недјеља чиме је доведено у питање његово учешће на првенству Европе.

"Од љекарског тима Сан Антонија добили смо мејлом захтјев да Бобану забрањују тренинге сљедећих шест до осам недеља, а ми смо им изашли у сусрет да се у четвртак појави у Лос Анђелесу на додатним прегледима. Не знамо на основу чега је дошао тај захтјев јер је са Марјановићем, понављам, све у најбољем реду. У питању није виша сила, него сила. То је апсолутно нешто више од кошарке, нешто на шта не можемо да утичемо. Остаје још само да се гласно запитамо, уз велику дозу горчине, због чега је баш у овом тренутку дошла изјава страног тренера који нема баш никакве везе са нашом репрезентацијом. Осим као противник. Да ли је можда инструисан од некога ко би имао корист од свега овога, како спортску, тако и финансијску. Постоји велика сумња и разочарање које није прво ни посљедње послије свега што се десило. У сваком случају нанијета је штета интересима српске кошарке, репрезентацији као и самом Бобану Марјановићу“, закључио је селектор репрезетације Србије.

Кошаркаши Србије тренутно су у Крањској Гори обављају први дио припрема за учешће на првенству Европе, које ће одржати од 5. до 20. септембра.