latinica  ћирилица
27/07/2015 |  21:02 | Аутор: СРНА

Хрвати претукли младића само зато што је Србин

Хулигани са бејзбол палицама улетјели су у воз на жељезничкој станици у Загребу и претукли Србина чији су иницијали Ј.Г. /21/ из Силбаша у општини Бачка Паланка, који је потом крвав и са тешким повредама путовао до Словеније.

Ј.Г. каже да не зна колико је момака добило батине, јер је био у шоку и све га је бољело, није могао да се помјера и једва је говорио, пише "Блиц".

"Био сам поспан, јер је било јутро. Воз се зауставио на железничкој станци у Загребу. Видео сам групу момака који су у рукама држали бејзбол палице. Улетјели су у воз и псовали нам мајку српску. Ударали су млађе. Старије нису дирали.

Тукли су ме песницама и палицама како по глави и по цијелом тијелу. Успио сам да видим да су тукли још једног момка из Руме. Трајало је као читаву вјечност... Одједном је неко повикао: `Полиција` и сви су се разбјежали", каже Ј.Г. који није желио да му се име помиње у новинама, страхујући за своју безбједност.

Он је додао да су поједини момци носили обиљежја са натписима "Бед блу бојс" по коме су препознатљиви навијачи загребачког "Динама" и да му није јасно из ког разлога су тукли младиће у возу.

"Када сам дошао у Словенију отац ме је чекао на станици. Како сам изашао из воза почео сам да повраћам крв. Пребацили су ме у љубљанску болницу где ми је указана лекарска помоћ. Након два дана затражио сам да дођем у Клинички центар Војводине", каже Ј.Г.

Лијечење у Љубљани коштало га је 2.500 евра, а у Клиничком центру Војводине до сада су му рађене три ласерске операције на оку, јер му је од силине удараца пукла мрежњача. Има седам копчи испод ока.

У Министарству спољних послова Србије кажу да је амбасада Србије, поводом овог инцидента, упутила протестну ноту Министарству спољних и европских послова Хрватске са захтјевом за хитну доставу свих релевантних података о овом догађају укључујући и информације о предузетим мјерама за утврђивање идентитета и одговорности починилаца. Амбасада је затражила појашњење разлога због којих повријеђеном није одмах указана неопходна љекарска помоћ.

У загребачкој Полицијској управи рекли су да су полицијски службеници запримили дојаву и на жељезничкој станици затекли двојицу држављана Србије који су изјавили да их је физички напало више особа. Они су, како кажу у загребачкој Полицијској управи, одбили љекарску помоћ и наставили путовање возом за Љубљану.