latinica  ћирилица
28/07/2015 |  08:49 | Аутор: Б92

Радовић одговорио Ђорђевићу: Напао ме без било каквих доказа

Помоћни тренер Црвене звезде Велибор Радовић одговорио је на оптужбе селектора Србије Александра Ђорђевића на оптужбе у вези Бобана Марјановића.

Због Радовићевих недавних изјава, Марјановић ће морати да напусти припреме репрезентације и отпутује у Сједињене Државе на додатне љекарске прегледе на захтев Сан Антонио Спарса, са којима је потписао једногодишњи уговор.

Радовић је у једном интервјуу претходних дана открио да је Марјановић финалну серију Суперлиге Србије одиграо са преломом стопала, због чега је учешће доскорашњег центра Звезде на Европском првенству доведено у питање.

Ђорђевић је у понедјељак Радовићеву изјаву "непромишљеном и некоректном" и истакао да она није била случајна.

"Изузетно су ме погодиле изјаве селектора Ђорђевића, прије свега као човјека, али и као бившег кошаркаша. Ђорђевић ме је напао без било каквих доказа, на мој рачун је упутио оптужбе најгоре могуће врсте и изнио је бројне неистине. Све то је ружно и тужно, коси се неким спортским кодексима и не приличи једној таквој спортској величини као што је Александар Ђорђевић", рекао је Радовић за "Блиц", а пренио Б92.

Радовић је, између осталог, навео да је током интервјуа који је дао израелском новинару дошло до неразумијевања и погрешног преношења и тумачења његових изјава у вези са Марјановићевом повредом.

"То је изазвало проблем, не мојом кривицом, нити мојом било каквом намером. О Марјановићу сам кроз цијели интервју говорио у суперлативима, као врхунском кошаркашу, великом професионалцу који је својим односом показао приврженост клубу и о каквом се непоколебљивом карактеру ради. Никада ништа не бих урадио што би на било који начин могло да угрози његову каријеру", истакао је Радовић.

Помоћник Дејана Радоњића истакао је да је Ђорђевић наводима да је "клупски службеник", "страни тренер" и "противник" вјероватно желио додатно да га понизи и маргинализује његову улогу у кошаркашком клубу Црвена звезда.

"Инсинуације да сам можда био инструисан зарад финансијске користи трећег лица спадају у домен клевете. Нека му то служи на част. Репрезентацији Србије, за коју ћу свим срцем навијати на предстојећем Европском првенству, желим много среће и успјеха", рекао је, између осталог, Радовић.

Најбољи српски кошаркаши тренутно у Крањској Гори обављају први део припрема за учешће на првенству Европе, које ће од 5. до 20. септембра заједнички организовати Француска, Хрватска, Њемачка и Летонија.