latinica  ћирилица
28/07/2015 |  09:45 | Аутор: ТАНЈУГ

Савић: Без еуфорије, можемо и боље; Поповић: Србија била боља

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић оцијенио је послије побједе над Црном Гором да је на старту првенства свијета у Казању било тешко за оба тима.
Дејан Савић (архив) - Фото: ТАНЈУГ
Дејан Савић (архив)Фото: ТАНЈУГ

Србија је славила резултатом 11:8, у првом колу Д групе.

"Почетак је добар, мада је на старту било тешко на обје стране. Наша одбрана је солидно функционисала, сигурно је да смо головима из игре успјевали да се одвојимо. Црна Гора је имала посљедњи трзај када је стигла на минус један, али смо се са два брза гола одвојили и привели утакмицу крају", изјавио је Савић послије утакмице.

Двоструки стријелац Милан Алексић био је задовољан игром екипе на отварању шампионата.

"Рекли смо да је важна побједа, али не треба правити еуфорију. Можемо још боље и очекујем да ће тако бити у наставку такмичења", казао је Алексић, а с њим се сложио и искусни Андрија Прлаиновић.

"Добро смо играли, показали доста позитивних ствари, иако је било мало грча на почетку утакмице. Одбраном смо их натјерали да шутирају из тешких позиција. Гојко је добио на сигурности и послије смо се одвојили. Услови за игру су сјајни и уживање је играти у овом базену, истакао је Прлаиновић, док је капитен Живко Гоћ навео да је најважнија побједа против одличног тима какав је Црна Гора.

"Ништа није одлучено и тако бих размисљао и да смо изгубили. Играли смо добро, али можемо још боље. И у наредна два меча морамо да будемо максимално озбиљни како бисмо обезбиједили прво мјесто у групи", поручио је Гоцић.

Филип Филиповић, који је три пута погодио противничку мрежу, честитао је саиграчима на приказаној игри и важној побједи.

"Честитам екипи, Гојко Пијетловић је био сигуран на голу, одбрана како треба, мада је било неколико јефтиних голова. У нападу нисмо све реализовали, али је најважније да смо побиједили уз квалитетну игру", закључио је Филиповић.

Црногорски селектор Ранко Поповић признао је да је славио бољи и квалитетнији тим.

"Србија је боља екипа. Ми нисмо одустајали и нисам незадовољан. Укратко, побиједио је бољи тим", рекао је Поповић.

Наредну утакмицу српски ватерполисти играју у сриједу од 16.30 сати против Јапана.

Србија је у Казањ стигла као прва репрезентација која је, уз домаћина Бразил, обезбиједила учешће на Олимпијским играма сљедеће године у Рио де Жанеиру.