latinica  ћирилица
28/07/2015 |  11:31 | Аутор: СРНА

Мектић: Наредних дана биће познати сви нападачи на Вучића

Министар безбједности БиХ Драган Мектић рекао је у разговору са министром унутрашњих послова Србије Небојшом Стефановићем да је завршен дио истраге о недавном покушају линча српског премијера Александра Вучића у Поточарима и да ће наредних дана бити идентификовани сви који су учествовали у том нападу.
Напад на Вучића у Поточарима - Фото: Beta/AP
Напад на Вучића у ПоточаримаФото: Beta/AP

Мектић је на састанку са Стефановићем у Тивту у Црној Гори истакао да полиција у БиХ ради на утврђивању свих околности овог случаја.

Стефановић је истакао да је неопходно да полиција приведе сва лица која су покушала да убију српског премијера, али и могуће организаторе и инспираторе овог немилог догађаја, саопштио је МУП Србије.

Стефановић и Мектић су разговарали и о важности заједничке борбе против тероризма, посебно након напада у Зворнику и Куманову, те истакли да је неопходна ближа сарадња држава региона како би се заједнички супротставили овој озбиљној пријетњи.

На састанку је било ријечи и о унапређењу сарадње полиција у БиХ и Србије у области борбе против организованог криминала и корупције, што је оцијењено као веома важно за обје државе.

Стефановић и Мектић су истакли да је размјена информација између полиција на високом нивоу, посебно када је ријеч о борби против трговине наркотицима, трговине људима и другим облицима криминала, али и да се та сарадња може унаприједити.