latinica  ћирилица
28/07/2015 |  13:16 | Аутор: СРНА

Москва спремна да прихвати генерала Младића на лијечење

Русија је спремна да прихвати генерала Ратка Младића на лијечење, уз гаранцију руске Владе, саопштено је из Руског друштвеног комитета за заштиту генерала Младића.
Ратко Младић - Фото: архив
Ратко МладићФото: архив

У саопштењу се наводи да руски љекари спремају медицински извјештај о здравственом стању генерала Младића, који се налази у затвору у Хагу.

"Уколико буде било потребно, руска страна је спремна да предложи генералу Младићу лијечење у Русији уз гаранцију руске Владе", наводи се у саопштењу овог комитета на чијем је челу посланик Државне думе Павел Дорохин.

У саопштењу се подсјећа да су руски љекари из Научног центра за кардио-васкуларну хирургију "Бакулев" 21. јула посјетили Хаг, гдје су прегледали генерала Младића и проучили документе и резултате анализа које су им предали судски љекари, преноси "Спутњик".

Генералов син Дарко Младић рекао је јуче Срни да је Секретаријат Хашког трибунала дао руским љекарима, који су прегледали генерала, непотпуну љекарску документацију и тако их онемогућио да комплетирају извјештај.

Он је рекао да је одбрана од руских љекара добила списак недостајуће документације и најавио да ће поднесак, у коме се од Секретаријата Хашког трибунала хитно тражи да се комплетира та документација, данас бити предат.

Према његовим ријечима, сви здравствени проблеми и симптоми болести, које је генерал Младић имао у тренутку када је ухапшен, нису престали и он и даље има проблема са врло високим крвним притиском, десна страна му је одузета, брзо се замара и друге проблеме.