latinica  ћирилица
28/07/2015 |  13:27 | Аутор: СРНА

Могерини-Хан: Усвајање програма реформи - корак напријед

Високи представник ЕУ за спољну политику и безбједност Федерика Могерини и комесар ЕУ за сусједску политику и проширење Јоханес Хан оцијенили су данас у заједничкој изјави да усвајање програма реформи у БиХ представља кључни корак напријед на путу европских интеграција земље.
Федерика Могерини и Јоханес Хан - Фото: РТРС
Федерика Могерини и Јоханес ХанФото: РТРС

Могеринијева и Хан су истакли да очекују да домаће власти у цијелости и без одгађања проведу програм реформи, наводећи да ће усвајање радног законодавства представљати први важан корак.

- Ове реформе усмјерене су на рјешавање легитимних социоекономских проблема које су изразили грађани БиХ и њихових захтјева за радним мјестима и бољом перспективом, наводи се у заједничкој изјави.

Из Делегације ЕУ у БиХ саопштено је да ће напредак у провођењу Реформске агенде бити потребан и да би ЕУ апликацију БиХ за чланство оцијенила као кредибилну.

У саопштењу се истиче да је ЕУ спремна и даље пружати подршку БиХ, укључујући савјете у вези са политикама и финансијску подршку, у настојањима да се проведе Реформска агенда и оствари даљи напредак на европском путу.