latinica  ћирилица
28/07/2015 |  14:25 | Аутор: СРНА

Србац: Неуспјела примопредаја дужности

У Српцу ни данас није успјела примопредаја дужности између разријешеног предсједника Скупштине општине Зорана Ђукића /СП/ и новоизабраног Горана Гаврановића /СНСД/.
Скупштина општине Србац - Фото: РТРС
Скупштина општине СрбацФото: РТРС

Примопредаји се, без писаног образложења, није одазвао Ђукић, кога је већина одборника Скупштине општине Србац разријешила дужности 9. априла.

Предсједник Општинске комисије за примопредају Крсто Чавор рекао је да је, осим примопредаје дужности, данас требало да буде извршена и примопредаја печата, архиве и службених просторија.

- Добили смо информацију да је Ђукић на боловању, али за то није предочен никакав службени документ. Слично се десило 21. маја када је Ђукић одбио да преда дужност, што личи на сценарио из општине Градишка, гдје примопредаја није успјела у четири наврата - рекао је Чавор.

Он је додао да су на данашњу примопредају стигли чланови комисије ресорног министарства.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Србац Млађан Драгосављевић рекао је да сједнице општинског парламента нису одржане већ четири мјесеца због "неозбиљног понашања" представника досадашње законодавне власти, па је живот у општини парализован.

- Наступила је парализација привредног, јавног, друштвеног, културног и спортског живота, јер се не могу доносити скупштинске одлуке, нити објавити у Службеном гласнику - рекао је Драгосављевић на конференцији за новинаре након неуспјеле примопредаје дужности предсједника Скупштине општине.

Он је подсјетио да је Окружни суд Бањалука 20. јула наложио да одмах буде извршена примопредаја власти у Српцу, јер за то постоје валидни услови.

Драгојављевић се нада да ће овај суд наложити надлежном Основном суду да проведе извршни поступак примопредаје власти.

Скупштинску већину у Српцу чине 12 одборника клуба СНСД-а и један одборник ДНС-а, док су у опозицији по четири одборника Коалиције "Звоно" и СДС-а, три одборника НДП-а и један независни одборник.