latinica  ћирилица
28/07/2015 |  15:09 | Аутор: Агенције

Подгорица: Министри БиХ, Србије и Црне Горе о безбједности у региону

Трилатерални састанак министра безбједности Босне и Херцеговине Драгана Мектића, министра унутрашњих послова Црне Горе Рашка Коњевића и министра унутрашњих послова Републике Србије Небојше Стефановића одржан је данас у Подгорици.
Подгорица-министри безбједности - Фото: СРНА
Подгорица-министри безбједностиФото: СРНА

Претходна три трилатерална састанка резултирали су постигнутим значајним успјесима у области унутрашњих послова и полицијске сарадње. И са овог скупа упућена је снажна порука о пуној спремности три сусједне државе да се заједно боре против свих видова прекограничног криминала.

Министри су на овом састанку анализирали досадашњу сарадњу која је оцијењена веома успјешна, посебно када је у питању заједнички приступ јачању граничне сигурности. Разматрани су  и нови модалитети сарадње и  регионалног приступа у борби против прекограничног криминала и других безбједносних пријетњи, првенствено тероризма.

- Порука коју желимо и овај пут послати је да границе не представљају сигурну луку за криминалце, односно препреку за нашу заједничку борбу против свих видова криминала, истраге и размјену информација, нагласио је Мектић.

Посебна пажња је посвећена регионалној сарадњи када је у питању ЕУ интеграције, те је изражена спремност за међусобно помоћ и резмјену информација и искустава у испуњавању услова за пуноправно чланство у ЕУ.