latinica  ћирилица
28/07/2015 |  16:54 | Аутор: СРНА

Послије 26 година, рођена прва беба у породилишту у Прешеву

У ванболничком породилишту у Прешеву, након паузе од 26 година, рођена је прва беба.
Прешево - Фото: Novosti.rs
ПрешевоФото: Novosti.rs

А.Б. из Прешева родила је дјечака тешког четири килограма, а према ријечима докторке Џејљане Ферати порођај је протекао нормално, саопштило је данас Координационо тијело за Бујановац, Прешево и Медвеђу.

Особље, медицинске сестре и љекари у ванболничком породилишту у Прешеву позвали су све труднице у Прешеву да дођу на прегледе, контроле и породе се у свом граду.

"Овај порођај је охрабрујући и за све друге мајке и позивамо их да дођу и да се породе у Прешеву", рекла је докторка Ферати.

Предсједник Координационог тијела за југ Србије Зоран Станковић честитао је родитељима и особљу ванболничког породилишта рођење дјетета.

"Након 26 година у Прешеву је рођена прва беба у савремено опремљеном ванболничком породилишту. Ово је успјех свих нас, јер смо обезбједили услове да се жене из Прешева и околине порађају у простору које по правилима струке испуњава највише стандарде", истакао је Станковић.

Он је поручио особљу да очекује да испоштују високе захтјеве које стука поставља пред њих и да ће оправдати те потребе.

Ванболничко породилиште у Прешеву има двије сале за порођај, инкубатор, фототерапију, собе за сестре, четири собе за рехабилитацију, кухињу и остале потребне просторије.

Од данас труднице из Прешева неће морати да иду по другим градовима и другим болницама, јер је ванболничко породилиште у Прешеву доступно мајкама 24 часа, наводи се у саопштењу.